Formy vynikají nízkou hmotností a tudíž snadnou manipulací, jsou elastické, nepřilnavé – bábovku nebo jiný výrobek snadno vyklopíte, což u jiných druhů forem není vždy pravidlem a výsledný efekt nemusí dopadnout podle vašich představ.
Formy nemusíte vymazávat, naopak to není vhodné, protože se na silikonu mohou vysrážet kapky oleje a na pečivu udělají mastné skvrny.
Silikon vám usnadní práci v kuchyni, ušetří čas a pro jeho přednosti si ho jistě oblíbíte a stane se
![]() |
Výhody silikonu oproti tradičním materiálům:
- je velmi dobře skladný
- dá se skládat a rolovat, vždy se vrátí do původního tvaru
- neváže chutě ani pachy pokrmů
- má antiadhézní vlastnosti, které se opotřebením nesnižují,
- snadno se udržuje,
- je vhodný do myčky na nádobí,
- lze ho používat také do mikrovlnné trouby,
- je odolný vysokým i nízkým teplotám od - 40°C do + 250°C.
- jsou úsporné, díky dobré tepelné vodivosti se sníží čas pečení
- jsou lehké, díky čemuž se s nimi snadno manipuluje
|